Më meritore për këtë pozitë të Ligës Premier është paraqitja e jashtëzakonshme e skuadrave angleze në sezonin e kaluar në Ligën e Kampionëve.
Një rënie shokuese ka pësuar La Liga, e cila është renditur e katërta. Sipas IFFHS kjo ka ndodhur për shkak se klubet spanjolle nuk kanë qenë aq kompetitive sezonin e kaluar, duke u paraqitur dobët në Ligën e Kampionëve dhe Kupën UEFA.
Italianët janë përmirësuar dukshëm nga viti i kaluar duke zënë pozitën e dytë. Skuadrat e Serie A kanë shfaqur performanca shumë të mira këtë vit, sidomos me rikthimin e Juventusit në Ligën e Kampionëve.
Vendin e tretë në botë e ka zënë Primera Divisioni i Argjentinës pas suksesit që kanë arritur skuadrat argjentinase në garat e ndryshme gjatë vitit 2008.
Dhjetë ligat më të mira në botë sipas IFFHS:
1. Liga Premier (Angli)
2. Serie A (Itali)
3. Primera Division (Argjentinë)
4. La Liga (Spanjë)
5. Bundesliga (Gjermani)
6. Ligue 1 (Francë)
7. Brasileiro Serie A (Brazil)
8. Primera Divisioni i Meksikës
9. Liga Sagres (Portugali)
10. Liga Premier e Ukrainës
Një rënie shokuese ka pësuar La Liga, e cila është renditur e katërta. Sipas IFFHS kjo ka ndodhur për shkak se klubet spanjolle nuk kanë qenë aq kompetitive sezonin e kaluar, duke u paraqitur dobët në Ligën e Kampionëve dhe Kupën UEFA.
Italianët janë përmirësuar dukshëm nga viti i kaluar duke zënë pozitën e dytë. Skuadrat e Serie A kanë shfaqur performanca shumë të mira këtë vit, sidomos me rikthimin e Juventusit në Ligën e Kampionëve.
Vendin e tretë në botë e ka zënë Primera Divisioni i Argjentinës pas suksesit që kanë arritur skuadrat argjentinase në garat e ndryshme gjatë vitit 2008.
Dhjetë ligat më të mira në botë sipas IFFHS:
1. Liga Premier (Angli)
2. Serie A (Itali)
3. Primera Division (Argjentinë)
4. La Liga (Spanjë)
5. Bundesliga (Gjermani)
6. Ligue 1 (Francë)
7. Brasileiro Serie A (Brazil)
8. Primera Divisioni i Meksikës
9. Liga Sagres (Portugali)
10. Liga Premier e Ukrainës